A MINŐSÉG MINDENEK ELŐTT!
A SUPRA, a zárt, szabályozható tűztér feltalálója, a fűtés elismert európai szakértőjeként 1878 óta tervez és gyárt minőségi, kényelmes és könnyen kezelhető fűtőberendezéseket. A SUPRA minőségi, megbízható, innovatív kandallóit ma már több mint 30 országban forgalmazzák világszerte. SUPRA egyike azon keveseknek, amelyek olyan megoldást kínálnak, amelyek egyesítik a fatüzelésű fűtést és a légtechnikát.

Gyors üzenet küldése

Az alábbi űrlap segítségével kérdezhet közvetlenűl a szakembereinktől. Az üzenet részben nagy vonalakban írja le, hogy milyen kérdésre szeretne választ kapni, illetve melyik termékünkre kíváncsi bővebben.
Az alábbi adatlapon kérjük adja meg elérhetőségeit és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

Az Ön adatai
* Neve:
* E-mailcím:
Telefonszáma:
Visszahívás:
* Kérdése, üzenete
2013. 01. 06. 00:00 | Általános

Építésügyi szabályzat módosítás 2012

FONTOS!

Építésügyi szabályzat módosítás

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy szilárdtüzelésű fűtőrendszerek építéséhez, - ide tartozik a kandalló is - 2009. szeptember 1. óta kivitelezői nyilatkozat szükséges, mely a részletes technikai részletek felsorolása mellet tartalmazza a kivitelező szakmai képesítésének (szakmai bizonyítvány, mesterlevél) számát, valamint elérhetőségét.
A kandalló építés végeztével a kivitelezőnek kötelessége az építtetőnek átadni a kitöltött KIVITELEZŐI NYILATKOZATOT.

A KIVITELEZŐI NYILATKOZAT három példányban készül: egy a beépítést végzőnél marad, második az építtetőnél, harmadik példány pedig az illetékes kéményseprő hatóságé.
A Használatbavételi engedélyhez szükséges kéményseprői hozzájárulás, a kandalló KIVITELEZŐI NYILATKOZAT hiányában nem adható ki.
Illetve a használatban lévő házakban működő kandallók esetében, az évenkénti ellenőrzéskor fogja kérni a kéményseprő.

A területi kéményseprőnek kötelessége jelezni a KIVITELEZŐI NYILATKOZAT hiányát az illetékes Tűzoltóág és a területileg illetékes jegyző felé.
Amennyiben nem tudja a tulajdonos pótolni a kandallóhoz KIVITELEZŐI NYILATKOZATOT, azt üzemen kívül helyeztethetik.

Sokan nincsenek vele tisztában, hogy a kandalló építése szakember feladata. Kandallóépítő vagy cserépkályha- és kandallóépítő szakmunkásvizsgával vagy emellett még Mesterlevéllel is bíró szakember, aki jogosult kandallóépítésre. Tehát ŐK azok, akik a kandallóhoz a KIVITELEZŐI NYILATKOZATOT kiadhatják.

Sajnálatos módon az utóbbi időben sokan építtetnek olyan "kivitelezővel" kandallót, aki "márépítettkandallót".
Vajon ezek a "szakemberek" - jobb esetben, más szakmákban -, honnak tudják, hogy az adott házban melyik tűztér lenne a legmegfelelőbb. Valószínűleg a kandallóépítés profi alapanyagait sem ismerik. S főleg, honnan tudnák a kandallóépítés egyéb apró-cseprő csínját-bínját, hogy abból a maximumot lehessen kihozni, és ne az legyen a konklúzió, hogy a kandalló nem is fűt, vagy túl sok fát fogyaszt.
Ezek az "ezermesterek" aztán néha több napig, esetleg hétig "kivitelezik" a kandallót, aminek 1, maximum 2 nap alatt kellene elkészülnie.
Persze a kandalló elkészülte után kiderül, hogy a profi tűztér, a profi munka lesz az olcsóbb, és az olcsó alapanyag, a kontár munka pedig a drágább.
GONDOLKODJUNK ELŐRE!

Szabóné Virág Edit

üzletvezető

Szabó Kandallóstúdió

Tetszik? Ossza meg barátaival, ismerőseivel:
Tetszik? Ossza meg barátaival, ismerőseivel: