A MINŐSÉG MINDENEK ELŐTT!
A SUPRA, a zárt, szabályozható tűztér feltalálója, a fűtés elismert európai szakértőjeként 1878 óta tervez és gyárt minőségi, kényelmes és könnyen kezelhető fűtőberendezéseket. A SUPRA minőségi, megbízható, innovatív kandallóit ma már több mint 30 országban forgalmazzák világszerte. SUPRA egyike azon keveseknek, amelyek olyan megoldást kínálnak, amelyek egyesítik a fatüzelésű fűtést és a légtechnikát.

Gyors üzenet küldése

Az alábbi űrlap segítségével kérdezhet közvetlenűl a szakembereinktől. Az üzenet részben nagy vonalakban írja le, hogy milyen kérdésre szeretne választ kapni, illetve melyik termékünkre kíváncsi bővebben.
Az alábbi adatlapon kérjük adja meg elérhetőségeit és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

Az Ön adatai
* Neve:
* E-mailcím:
Telefonszáma:
Visszahívás:
* Kérdése, üzenete

Miért SUPRA?

SUPRA terméktanúsítás

Supra terméktanusítványCE jelölés
Minden SUPRA kandallóbetét és kályha megfelel az európai előírásoknak, és ezért viseli a CE-jelölést.

 

A FLAMME verte a címkék is a megbizhatóságot garantálják.

 

A SUPRA valamennyi terméke megfelel a CERTITA (hűtő -, fűtő- és légtechnikai termékeket bevizsgáló független szervezet) által tanúsított franciaországi ZÖLD LÁNG 2009 charta előírásainak.

Ennek a címnek a megszerzése önkéntes.

Teljes ismertető és a termékek osztályozási táblázata

 

GYORS ÁTTEKINTÉS

Az életterek területe egyre csökken, ugyanakkor a házak szigetelése pedig egyre jobb és hatékonyabb. A hőleadó berendezéseknek a nappali helyiségek komfortos fűtésének biztosításához szükséges teljesítménye jelentősen visszaesett, és így az ahhoz alkalmazkodó készülékek kínálata szükséges.

A fa megfelelő, egészséges és gazdaságos elégése a készülék névleges teljesítményén történő működés során érhető el, mivel ennél az értéknél éri el a hatásfok a maximális hatékonyságát.

 

Lényeges információk a SUPRA kandallókról

Teljesítményről:
Névleges teljesítmény: ne tévessze meg!
Az NFD 35.376 szabványnak megfelelően a SUPRA a termékeinél a névleges teljesítményt jelöli meg, az egyetlen hivatalosan definiált és elismert teljesítményt. Ez egy 3 órás szabványkísérlet során mért átlagos teljesítmény. 
A maximális teljesítmény, amelyet egyes gyártók megjelölnek (kétszer magasabbig) nem lényeges, mert az 1/4 óra alatt mért legkedvezőbb teljesítményt jelenti.

A hatásfok: az igazi hatékonyság
A hatásfok a kandallóbetétnek az a képessége, hogy a lakásban átadja azt a hőt, amelyet eredetileg a fa tartalmaz. Minél nagyobb a hatásfok, annál kisebb a fafogyasztás. Száraz, jó minőségű fát használva a SUPRA kandallóbetétek 50 %-kal csökkenthetik a fafogyasztást egy átlagos kandallóbetéthezhez képest, a kiváló hatásfoknak köszönhetően.

Az égés minősége
A SUPRA kifejlesztette „a tűz + 150 °C” műszaki megoldást. Ennek lényege, hogy a szigetelt lángterelőnek köszönhetően a hő a kandallóbetétben koncentrálódik. A kandallóbetétben a hőmérséklet így a normál égési hőmérsékletet 150°C-kal meghaladhatja. Az üvegfelületen keresztül sugárzó hőleadást gyorsabb és
egészségesebb hőátadás egészíti ki.
-Az égés tiszta füstgázok keletkezése mellett (kisebb kibocsátás) tökéletesebben megy végbe és a kandallóbetét hatásfoka javul.
- A keletkező hamumennyiség csökkenésének köszönhetően a kandallóbetét karbantartása egyszerűbb, és a „hidegégés ”tünetei, úgymint a korom és a kellemetlen szagok megszűnnek.
- Az üveg hosszabb ideig marad tiszta: a?tiszta üveg? rendszer működését a ?pirolízis? hatás (500°C felett a korom az üveg belső felületéről önmagától letisztul) is segíti.

Hármas héjazatú égéstér (2+1)
Ideális megoldás, amely a kandallóbetét tartós, jó hatásfokú és biztonságos használatát biztosítja. a légmentes kialakítású dupla fal (acél + öntöttvas) gyorsabban adja le a hőt. egy harmadik héj (konvekciós burkolat), a hővisszaverő acélból készült biztonsági fal (alapfelszereltség vagy opció) védi az égéstér környezetét a túlmelegedéstől.

Lángterelő: A SUPRA rozsdamentes acélt használ lángterelőihez, amely tűzállósága és szilárdsága magasabb, mint az öntöttvasé. A lángterelő alakja és hővisszaverő képessége a biztosíték arra, hogy a meleg az égéstérben marad. A lángterelő hővisszaverő képességét egyes típusoknál még vermikulit szigeteléssel növelték.

Az öntöttvas: 100 %-ban nagy teljesítményű anyag
Azzal a képességével, hogy a hőt nagy mennyiségben tudja akkumulálni, az öntöttvas az igazi anyag ahhoz, hogy a kandalló szívét alkossa. Ezt a hőt azután hosszú órák alatt kisugározza, miközben a szobába összehasonlíthatatlan komfortot hoz. Csak a „fűtő” minőségű öntöttvasat használják a SUPRA kandallóbetétekhez, amelyek így a legjobb hőakkumulációs képességgel rendelkeznek.

"Tiszta üveg rendszer" a másodlagos levegő az üveg felé vezetődik, és megakadályozza, hogy a korom ott lerakódjon.

Hogyan működik a zárt SUPRA kandallóbetét?
A fűtés gazdaságossága a tűz tökéletes kihasználásán alapul. Kulcsa az égés. Ahhoz, hogy a tüzet meggyújtsuk, a rácson történő égetést alkalmazzuk, amely a primer levegőt használja fel. A parázs fenntartásához a hamutéren való égetést használjuk, amely a másodlagos levegő segítségével történik.
Minden SUPRA tűztér úgy épül fel, hogy a 2 technikát kombinálja az e célra tervezett levegővezérlésnek köszönhetően.

A SUPRA kandallóbetét kétféleképp fűt:
- Közvetlen kisugárzó hővel, ami a tűzálló üvegnek (oldalról is a három üveges típusoknál) köszönhető,
- A kandallóbetét körüli légáramlás útján történő közvetlen hő közléssel. A fával felfűtött tűztér felfűti a körülötte lévő levegőt. Ez a kevésbé sűrű forró levegő felfelé halad és helyét sűrűbb hideg levegő tölti ki, ami aztán felforrósodik és így tovább. Így hozza létre a légáramlás útján terjedő hő körforgását, amit irányítani lehet.

 

 

Tetszik? Ossza meg barátaival, ismerőseivel: